dimarts, 12 d’agost del 2008

Enginyers i mestres, els catalans que més busquen parella a través d'internet.

El retrat robot del català que busca parella a la xarxa és el d'un enginyer llicenciat i solter d'uns 30 anys però sorprèn el nombrós grup de dones mestres que s'avoquen a la xarxa a buscar la seva mitja taronja.

Després de revisar les característiques d'un miler de persones registrades a la web QuedemOnline.cat queda clar que en el cas dels homes els col·lectiu que més busquen parella per internet són enginyers, administratius i autònoms.

En el cas de les dones el col·lectiu amb més presència i molt allunyades de les altres és el de les mestres. Hi ha moltes mestres solteres que busquen parella per internet. En segona segona posició però a gran distància les que treballen en l'administració, les funcionàries i les autònomes.

El sector menys representat en aquesta activitat online és la pagesia i la ramaderia.

L'estudi es basa en un miler de persones registrades a la pàgina que han omplert una fitxa amb les seves característiques físiques i personals.
D'aquestes fitxes i perfils amb els gustos se n'extreuen altres conclusions.
1) Augmenta el nombre de dones que s'afegeixen aquesta manera cada vegada més extesa de fer amistats. Si ara fa 3 anys hi havia un 70 per cent d'homes i un 30 per cent de dones, aquest nou estudi revela que el percentatge és ara de 60 per cent d'homes i 40 per cent de dones.

2) El retrat- robot del català que busca parella a través d'internet seria:
Un enginyer llicenciat i solter. D'ulls marrons i cabell castany. Menja de tot, no té mascota però li agraden, beu només a les festes i no fuma. Té entre 30 i 40 anys.

Altres conclusions més curioses:
- L'horòscop no et predisposa de cap manera a buscar o no parella. El miler de persones enquestades es reparteixen en tots els horòscops i no n'hi ha cap que destaqui per sobre dels altres.